Wanneer overschakelen naar een BV of andere vorm?

 

Bij Meulepas & Partners krijgen we regelmatig de vraag of het verstandig is om van een eenmanszaak over te schakelen naar een BV of een andere rechtsvorm. Het omslagpunt om over te schakelen van een eenmanszaak naar een BV ligt meestal rond een jaarlijkse winst van € 200.000. Maar het antwoord op deze vraag is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren voordat je deze stap zet. 

Wat is het risico 

Een belangrijke factor om te overwegen is het risico dat je loopt als ondernemer. Als je onderneemt met klanten waarbij je risico loopt, kan het interessant zijn om te kijken of een BV interessant is. Het is verstandig om jaarlijks terug te kijken, maar ook vooruit te kijken. Denk niet alleen aan nu, maar ook aan de toekomst. Hoe zijn de gevolgen bij een eventuele overname? Of bij het overlijden van jou of je partner? 

Een BV heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere rechtsvormen, zoals een eenmanszaak, maatschap of vof. Zo biedt een BV bijvoorbeeld meer bescherming tegen persoonlijke aansprakelijkheid en kan het fiscaal voordeliger zijn om winst op te potten in een BV. Het is echter belangrijk om te weten dat er ook nadelen zijn verbonden aan een BV, zoals hogere oprichtings- en onderhoudskosten en meer administratieve verplichtingen. 

Laat je goed informeren 

Door het omzetten van je eenmanszaak naar BV verandert de juridische structuur van je bedrijf. Het is belangrijk om te weten dat de keuze om over te stappen naar een BV afhankelijk is van verschillende factoren en dat het niet voor iedereen de juiste keuze is. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren voordat je deze stap zet. Wil jij je goed laten informeren? Ben je benieuwd of dit voor jou een verstandige keuze is en verzorgen wij voor jou de administratie of aangiften? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag een advies op maat. Want samen halen we het beste uit je onderneming! 

CONTACT

Samen halen we het beste uit je onderneming

#hetbestevoorjeonderneming